fbpx

MERELLINEN PERUNASALAATTI

✔ noin puolen kilon pakastettu oktopus eli 8-lonkeroinen, (vettä)
✔ n. 500g kuorineen keitettyjä perunoita
✔ kourallinen oliiveja
✔ portulakkaa
✔ 2-3 tomaattia
✔ Memmas Knossos – oliiviöljyä, punaviinietikkaa/balsamicoa, suolaa

Valmistusohjeet:

Kahdeksan lonkeroisen taidokas kypsentäminen:

PAINEKATTILA:

  1. Pane pakastettu mutta hyvin sulanut mustekala kattilaan, kattila pienimälle mahdolliselle lämmölle ja kansi tiukkaan kiinni.
  2. Avaa kansi noin ½ tunnin  kuluttua, tällöin mustekalan pitäisi olla sulanut ja se on luovuttanut nesteensä, jossa hitaasti hautuu.
  3. Käännä varovasti ja anna  kypsyä toiseltakin puolelta noin 20 minuuttia lisää.
  4. Jos kattilasta ei löydy yhtään nestettä vaan pohja on rutikuiva, lisää ½ lasillista vettä, mutta ei yhtää enempää, sillä nesteen on haiduttava eikä nyt tehdä soppaa.

TAVALLINEN KATTILA:

  1. Keitä ensin kattilassa liemi sipulista, purjosta, persiljasta.
  2. Lisää sitten kokonainen mutta perattu ja hyvin sulanut oktopus.
  3. Keitä rauhallisella lämmöllä kunnes liha on niin pehmeää, että haarukka uppoaa mutta imukupit eivät vielä irtoa.
  4. Siirrä kattila syrjään levyltä, anna mustekalan jäähtyä

Paloittele okotopus pieniksi, noin sentin parin suupaloiksi, joiden pitäisi olla niin mureita, että haarukkalla tönäisemällä hajoavat. Pilko perunat ja tomaatit, sekoita kastike aineet ja kaada ne oktopusin päälle.Nypi portulakasta lehdyköitä.

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös