fbpx

✔ 2 dl mannaryynejä
✔ 2 dl sokeria
✔ 2 dl saksanpähkinöitä
✔ 5 munaa
✔ 1 sitruunan kuori
✔ ¼ dl rakia tai konjakkia

Kakun kostuke:

✔ 2 dl sokeria
✔ 4 dl vettä
✔ 1 sitruunanmehu
✔ pinnalle pähkinärouhetta tai pähkinänpuolikkaita

Valmistusohjeet:

  1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi puolen sokerin kera.
  3. Yhdistä vaahdot ja lisää muut aineet nipeasti sekoittaen.
  4. Levitä taikina voidellulle reunalliselle uunipannulle tai uunivuokaan ja paista keskilämpöisessä uunissa noin tunti.
  5. Ota kakku uunista, anna jäähtyä pannulla ja ½ tunnin kuluttua lisää jäähtynyt kostuke, jonka olet keittänyt sokerista, vedestä ja sitruunanmehusta.
  6. Kun kostuke on imeytynyt, leikkaa kakku neliöiksi ja aseta kunkin neliön pinnalle pähkinänpuolikas tai pähkinärouhetta.

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös