fbpx

5 Myyttiä oliiviöljyistä

oliiviöljystä moneksi

Vain aito neitsytoliiviöljy hyytyy jääkaapissa

Jähmettyminen riippuu ennen kaikkea öljyn rasvahappokoostumuksesta. Erilaiset koostumukset riippuvat käytetyistä oliiveista, sadonkorjuupäivästä ja muista kasvutekijöistä ja ne määrittelevät tyydyttyneiden ja tyydyttymättömien rasvahappojen suhteen.

Oliiviöljyssä ei voi paistaa

Varsinkin Etelä-Euroopan maissa kuten Italiassa, Espanjassa ja Kreikassa oliiviöljyä käytetään paistamiseen. Neitsytoliiviöljyllä on hiukan matalampi savuamispiste verrattuna puhdistettuun oliiviöljyyn.

Puhdistettu oliiviöljy on parempi kuin neitsytoliiviöljy

Kun oliiviöljy käy läpi puhdistusprosessin, siitä poistetaan hajuja ja makuja. Puhdistaminen tekee öljystä paremman paistamiseen, mutta samalla siitä on poistunut myös terveellisiä ainesosia. Terveyden kannalta kannattaa siis ennemmin valita neitsytoliiviöljy.

Vihreä öljy on huonoa

Ei välttämättä. Öljyn väri ja sävy vaihtelee korjuuajan mukaan, ja usein vihreässä öljyssä maku on voimakkaampi ja jopa hiukan kitkerä, mutta pilaantuneeksi vihreän väristä öljyä ei kannata suorilta tuomita.

Kevytoliiviöljy sisältää vähemmän kaloreita kuin muut oliiviöljyt

Öljyissä Light-termi viittaa makuun, ei kalorimäärään. Maku on light-öljyissä miedompi ja neutraalimpi verrattuna muihin oliiviöljyihin, mutta kaloreita siitä löytyy samat n. 120kcal/rkl

Jaa tämä artikkeli

Katso myös