Ainesosat:
✔ 7 mehukasta, kauniskuorista luomuappelsiiinia tai
✔ 6 appelsiinia ja yksi sitruuna
✔ 1 litra appelsiini- tai sitruunatuoremehua
✔ 1 kg hillosokeria
Valmistusohjeet:
- Pese appelsiinit hyvin, leikkaa lohkoiksi kuorineen, poista siemenet ja keitä tuoremehussa pehmeiksi.
- Jäädytä ja soseuta.
- Kiehauta uudelleen ja lisää sokeri.
- Keitä noin 20 minuuttia sekoittaen ja varoen ettei makeus pala pohjaan. Purkita kuumana. (käännä kuuma purkki korkki alaspäin jäähtymään! Saat ilmatiiviin purkituksen.)
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)