fbpx

FENKOLINMAKUINEN KUKKAKAALI

Ainesosat

1 silpottu sipuli
1dl Memmas Knossos oliiviöljyä
1 raastettu porkkana
iso kupillinen silpottua fenkolia/1-2rkl fenkolinsiemeniä
2kpl valkosipulin kynttä
2dl tomaattimurskaa
noin 750g kukkakaalia irrotettuna kukinnoksi
750g perunaa lohkoina
suolaa, pippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista kastike kattilassa: kuullota sipuli öljyssä, lisätään porkkana, valkosipuli ja fenkoli ja varo, etteivät pala pohjaan
  2. Lisätään tomaattimurska ja desi vettä viiden minuutin kuluttua, lisää myös suola ja pippuria
  3. Kun muhennos kiehuu hyvin, lisää kukkakaali ja perunapalat sekä vettä n. 0,5 litraa eli sen verran, että ainekset eivät kellu vaan puoliksi peittyvät
  4. Jos käytät painekattilaa, sulje kansi ja kypsytä noin 20 minuuttia. Muutoin kypsytä noin 45 minuuttia hiljaisella tulella, mutta älä sekoittele kauhalla etteivät kukkakaalit hajoa. Voit sen sijaan huljutella kattilaa.
  5. Tarjoa tuoreen leivän ja fetakimpaleen kera.

 

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös