Ainesosat
✔1 silpottu sipuli
✔1dl Memmas Knossos oliiviöljyä
✔1 raastettu porkkana
✔iso kupillinen silpottua fenkolia/1-2rkl fenkolinsiemeniä
✔2kpl valkosipulin kynttä
✔2dl tomaattimurskaa
✔noin 750g kukkakaalia irrotettuna kukinnoksi
✔750g perunaa lohkoina
✔suolaa, pippuria
Valmistusohjeet
- Valmista kastike kattilassa: kuullota sipuli öljyssä, lisätään porkkana, valkosipuli ja fenkoli ja varo, etteivät pala pohjaan
- Lisätään tomaattimurska ja desi vettä viiden minuutin kuluttua, lisää myös suola ja pippuria
- Kun muhennos kiehuu hyvin, lisää kukkakaali ja perunapalat sekä vettä n. 0,5 litraa eli sen verran, että ainekset eivät kellu vaan puoliksi peittyvät
- Jos käytät painekattilaa, sulje kansi ja kypsytä noin 20 minuuttia. Muutoin kypsytä noin 45 minuuttia hiljaisella tulella, mutta älä sekoittele kauhalla etteivät kukkakaalit hajoa. Voit sen sijaan huljutella kattilaa.
- Tarjoa tuoreen leivän ja fetakimpaleen kera.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)