Ainesosat
✔ ½ kg silakoita tai muikkuja
✔ sitruunanmehua
✔ suolaa, valkopippuria
✔ 0,75 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 2 rkl vehnäjauhoja
✔ 1-2 rkl rosmariinia
✔ 0,3 dl punaviinietikkaa
Valmistusohjeet:
-
Perkaa silakat, purista pinnalle sitruunanmehua ja jätä hetkeksi valumaan.
-
Sekoita jauhot, suola ja valkopippuri ja kuumenna öljy lähes savuamispisteeseen.
-
Kieräytä silakat ja jauhoissa ja paista rapeiksi molemmin puolin.
-
Kun olet paistanut viimeisetkin silakat, lado kaikki paistetut kalat vielä yhtä aikaa pannulle, pidä pannu kuumana ja hiero rosmariini rikki käsiesi välissä ja ripottele kaloille.
-
Kaada viinietikka kuumaan pannuun kalojen päälle ja peitä kannella. Pannulla alkaa sen päiväinen meteli ja kansi on todella tarpeen.
-
Sammuta levy, mutta älä siirrä pannua syrjään. Odota, että meteli laantuu ja tarjoile.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)