fbpx

FRITEERATUT SILAKAT

Ainesosat

✔ ½ kg silakoita tai muikkuja
✔ sitruunanmehua
✔ suolaa, valkopippuria
✔ 0,75 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 2 rkl vehnäjauhoja
✔ 1-2 rkl rosmariinia
✔ 0,3 dl punaviinietikkaa

Valmistusohjeet:

  1. Perkaa silakat, purista pinnalle sitruunanmehua ja jätä hetkeksi valumaan.

  2. Sekoita jauhot, suola ja valkopippuri ja kuumenna öljy lähes savuamispisteeseen.

  3. Kieräytä silakat ja jauhoissa ja paista rapeiksi molemmin puolin.

  4. Kun olet paistanut viimeisetkin silakat, lado kaikki paistetut kalat vielä yhtä aikaa pannulle, pidä pannu kuumana ja hiero rosmariini rikki käsiesi välissä ja ripottele kaloille.

  5. Kaada viinietikka kuumaan pannuun kalojen päälle ja peitä kannella. Pannulla alkaa sen päiväinen meteli ja kansi on todella tarpeen.

  6. Sammuta levy, mutta älä siirrä pannua syrjään. Odota, että meteli laantuu ja tarjoile.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös