fbpx

HERKULLINEN VALKOSIPULITAHNA

Ainesosat

2 dl saksanpähkinää tai mantelia (ei välttämätön)
1 kokonainen valkosipuli puhdistettuna
2 dl keitettyä perunaa (tai kuivaksi puristettua kostutettua valkoisen leivän sydäntä 1 dl)
3 rkl lämmintä vettä, suolaa ja hyppysellinen sokeria
1,5 dl punaviinietikkaa
✔3 dl Memmas Knossos Extra-neitsytoliiviöljyä

 

Valmistusohjeet

  1. Murksaa pähkinät ja manteli yhdessä valkosipulin kanssa tehosekoittimessa tahnaksi
  2. Lisää peruna ja leivänsisus ja sekoita taas kunnes ainekset ovat hinoa muusia
  3. Lisää noin 3 rkl lämmintä vettä, suola ja sokeri
  4. Lisää voimakkaasti sekoittaen vuorotellen ohuena nauhana viinietikkaa ja oliiviöljyä
  5. Jos kastike on liian paksua, lisää vielä viinietikkaa ja öljyä ruokalusikallinen kerrallaan

Kastikkeen tulisi olla paksuhkoa, helposti levittyvää kiiltävää massaa. Skordeliá sopii erityisen hyvin paistetun ja grillatun kalan seuraan ja esim. friteerattujen kesäkurpitsaviipaleiden dipiksi tai paistettujen vihreiden tomaattien seuraan.

 

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös