Ainesosat
✔500g jauhelihaa
✔3 sipulia
✔1 dl Memmas Knossos oliiviöljyä
✔5 valkosipulin kynttä
✔n. 250g raastettua tomaattia tai n. 180 g purkitettua tomaattimurskaa + 1 dl vettä
✔1 1/2 dl viiniä (romeikoa tai kuivaa sherryä) tai 1/2 dl punaviinietikkaa + vettä
✔1 tl kanelia
✔2 laakerinlehteä
✔hyppysellinen sokeria
✔suolaa, valkopippuria
Valmistusohjeet
- Kaada pannulle öljy ja laita siihen sipuli kuullottumaan
- Lisää jauheliha ja murenna se hyvin
- Lisää valkosiupuli, kaneli, laakerinlehdet ja tomaatti sekä suola, sokeri ja pippuri
- Anna kypsyä kunnes neste on haihtunut
- Lisää viini nesteeksi ja kypsennä noin 20 min lisää
- Keitä spagetti al dente isossa määrässä vettä, johon lisätty noin 2 rkl öljyä paakkuuntumisen estämiseksi
Kastike tarjotaan omasta kulhostaan, spagetti toisesta ja lautasella ruoan pinnalle ripotellaan haluttaessa juustoraastetta
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)