fbpx

JAUHELIHAKASTIKE SPAGETILLE

Ainesosat

✔500g jauhelihaa
3 sipulia
1 dl Memmas Knossos oliiviöljyä
✔5 valkosipulin kynttä
n. 250g raastettua tomaattia tai n. 180 g purkitettua tomaattimurskaa + 1 dl vettä
1 1/2 dl viiniä (romeikoa tai kuivaa sherryä) tai 1/2 dl punaviinietikkaa + vettä
1 tl kanelia
✔2 laakerinlehteä
hyppysellinen sokeria
✔suolaa, valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Kaada pannulle öljy ja laita siihen sipuli kuullottumaan
  2. Lisää jauheliha ja murenna se hyvin
  3. Lisää valkosiupuli, kaneli, laakerinlehdet ja tomaatti sekä suola, sokeri ja pippuri
  4. Anna kypsyä kunnes neste on haihtunut
  5. Lisää viini nesteeksi ja kypsennä noin 20 min lisää
  6. Keitä spagetti al dente isossa määrässä vettä, johon lisätty noin 2 rkl öljyä paakkuuntumisen estämiseksi

Kastike tarjotaan omasta kulhostaan, spagetti toisesta ja lautasella ruoan pinnalle ripotellaan haluttaessa juustoraastetta

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Jaa tämä resepti

Katso myös