Ainesosat
✔perunoita
✔suolaa
✔(oreganoa tai timjamia)
✔raastettua juustoa, vaikka kolmea erilaista
✔(fetaa, emmentalia ja muutama murena valkohomejuustoa)
✔Memmas Knossos – oliiviöljyä friteeraamiseen
Valmistusohjeet:
Täyte:
-
Kuori perunat ja siivuta ne 3-4mm lastuiksi.
-
Kuumenna pannulla oliiviöljyä noin 3 cm:n kerros lähes savuamis lämpötilaan.
-
Tiristä perunoita kunnes lastut ovat kullan ruskeita, siirrä ne sitten reikäkauhalla tarjoilulautaselle.
-
Ripottele kerrosten väliin suolaa ja oreganoa (tai timjamia) sekä pinnalle hyppysellinen raastetua juustoa.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)