fbpx
kaalikääryle

Ainesosat

✔ 1 iso löysä kaalinpää
✔ 2 rkl Memmas Knossos oliiviöljyä
✔ 500g jauhelihaa
✔ 1 dl raakaa riisiä
✔ 1 iso silputtu sipuli
✔ suolaa
✔ 350g raastettua tomaattia tai noin 250g purkitettua tomaattimurskaa
✔1 rkl minttua/piparminttua
✔ n. 7 dl kuumaa vettä tai lihalientä
✔ 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Keitä kaalinpäätä kiehuvassa suolavedessä noin 8 minuuttia
  2. Valuta, ja kun se on jäähtynyt, irrota lehdet
  3. Ohenna paksuja kantoja ja halkaise isot lehdet kahtia

    Valmista täyte:

  4. Sekoita kulhossa jauheliha, riisi, sipuli, oliiviöljy, minttu, tomaattimurska, suola ja pippuri.
  5. Nosta pari ruokalusikallista melko vetistä täytettä kullekin kaalin lehdelle
  6. Kääri paketiksi ja asettele kylki kylkeen kattilan pohjalle
  7. Pohjan voit vuorata esim. rikkimenneillä kaalnlehdillä.
  8. Kaada vesi tai lihaliemi päälle sekä noin 0,5 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä
  9. Anna kypsyä hiljaisella tulella noin tunnin. Jos kypsennät uunissa, käytä kannellista vuokaa.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös