Ainesosat
✔ n. 250-300g kiinteää keräkaalia
✔ 1 porkkana ohuina siivuina tai karkeana raasteena
✔ suolaa
✔ sitruunamehua
✔ Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ kuminaa / aniksensiemeniä / fenkolinsiemeniä / (kaprista)
Valmistusohjeet:
- Poista kaalin ulommat lehdet ja käytä vain rapeat, kiinteät sisälehdet, jotka suikaloit ohuiksi vaikkapa juustohöylällä.
- Ripottele kaalille sormisuolaa, puristele mehukkaaksi ja mausta kuminalla.
- Peitä kaalisilppu vedellä ja anna seistä vähintään pari tuntia, mieluummin pari päivää jääkaapissa.
- Valuta kaali, mausta sitruunalla ja oliiviöljyllä, suolaa jos on tarpeen.
- Sekoita väriä antamaan tuoreita yrttejä ja tarjoile. Seuraan sopii myös feta.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)