fbpx

Ainesosat

✔ n. 250-300g kiinteää keräkaalia
✔ 1 porkkana ohuina siivuina tai karkeana raasteena
✔ suolaa
✔ sitruunamehua
✔ Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ kuminaa / aniksensiemeniä / fenkolinsiemeniä / (kaprista)

Valmistusohjeet:

  1. Poista kaalin ulommat lehdet ja käytä vain rapeat, kiinteät sisälehdet, jotka suikaloit ohuiksi vaikkapa juustohöylällä.
  2. Ripottele kaalille sormisuolaa, puristele mehukkaaksi ja mausta kuminalla.
  3. Peitä kaalisilppu vedellä ja anna seistä vähintään pari tuntia, mieluummin pari päivää jääkaapissa.
  4. Valuta kaali, mausta sitruunalla ja oliiviöljyllä, suolaa jos on tarpeen.
  5. Sekoita väriä antamaan tuoreita yrttejä ja tarjoile. Seuraan sopii myös feta.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös