Annos kuudelle.
Ainesosat
✔ 1 kg kanaa/broileria
✔ 1 silputtu sipuli
✔ 1 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ noin 250 g ylikypsiä tomaatteja raasteena tai 150 g purkitteua murskaa + desi vettä
✔ 3 dl riisiä
✔ 6 dl kiehuvaa vettä
✔ suolaa, pippuria
Valmistusohjeet:
-
Paista kananpaloja ja sipulia oliiviöljyssä kattilan tai padan pohjalla kunnes kana on kullan ruskeaa.
-
Lisää raastettu tomaatti, suola, pippuri ja tilkka vettä.
-
Peitä kannella ja anna kypsyä kohtalaisella lämmollä noin 45 minuuttia.
-
Huuhdo riisi, lisää se kattilaan ja kaada päälle 6 dl kiehuvaa vettä.
-
Sekoita hyvin, peitä kannella ja anna hautua kypsäksi (noin 20 minuuttia).
-
Siirrä syrjään ja anna ”hengähtää”. Jos haluat kosteampaa pilahvia, käytä enemmän vettä.
-
Tarjoile!
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)