fbpx

Annos kuudelle.

Ainesosat

✔ 1 kg kanaa/broileria
✔ 1 silputtu sipuli
✔ 1 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ noin 250 g ylikypsiä tomaatteja raasteena tai 150 g purkitteua murskaa + desi vettä
✔ 3 dl riisiä
✔ 6 dl kiehuvaa vettä
✔ suolaa, pippuria

Valmistusohjeet:

  1. Paista kananpaloja ja sipulia oliiviöljyssä kattilan tai padan pohjalla kunnes kana on kullan ruskeaa.

  2. Lisää raastettu tomaatti, suola, pippuri ja tilkka vettä.

  3. Peitä kannella ja anna kypsyä kohtalaisella lämmollä noin 45 minuuttia.

  4. Huuhdo riisi, lisää se kattilaan ja kaada päälle 6 dl kiehuvaa vettä.

  5. Sekoita hyvin, peitä kannella ja anna hautua kypsäksi (noin 20 minuuttia).

  6. Siirrä syrjään ja anna ”hengähtää”. Jos haluat kosteampaa pilahvia, käytä enemmän vettä.

  7. Tarjoile!

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös