fbpx
kastanjastifado

Ainesosat:

✔ 2 kg kastanjoita, raakana kuorittuja, jotta pysyvät ehjinä
✔ 500 g Memmas Knossos – öljyä, tarttee paljon, vasiliki, kun kastanjoissa itsessään ei ole öljyä…
✔ 1 kg punasipulia, josta yksi silputaan hienoksi, muut jätetään suuriksi lohkoiksi tai renkaiksi
✔ noin 6 dl raastettua tomaattia
✔ 2 rkl viinietikkaa
✔ 3–4 valkosipulin kynttä silppuna
✔ 2 paprikaa silputtuna
✔ noin ½ l vettä ja sen jälkeen tarpeen mukaan pieninä erinä
✔ 1 dl valkoviiniä, ei enempää, ettei ruoka tummene
✔ yhden luomu appelsiinin kuori
✔ 3 laakerinlehteä
✔ 1 tl neilikan kukkanuppuja, ei jauhetta sillä se muuttuu kitkeräksi

Valmistusohjeet:

  1. Tee kastanjoihin viilto tai kaksi, yläpäähän tai alapäähän. Tämä ei vaikuta makuun vaan tekee kuoresta helpommin irrotettavan.
  2. Laita ne sen jälkeen veteen vuorokaudeksi tai kahdeksi. Kun kuoriminen on helppoa, ovat ne olleet riittävän kauan vedessä.
  3. Leikkaa terävällä veitsellä kastanjan kanta irti ja kuori ulkovaate ensin. Sisävaate irtoaa helposti, jos kastanjat ovat tuoreita tai riittävästi liotettuja. Jos se ei irtoa, ei auta muu kuin ottaa oikea asenne ja rapsuttaa aluskuori hiljalleen pois. Tärkeintä on pitää kastanjat mahdollisimman ehjinä tähän ruokaan.
  4. Pilko kattilaa valkosipuli, silputtu sipuli ja paprika, kaada päälle raastettu tomaatti, oliiviöljy ja viinitilkka.
  5. Hauduta hellalla, kunnes vihannesten solunesteet ovat haihtuneet ja pohjalla on helposti liikkuvaa sosetta.
  6. Lisää vettä puoli litraa sekä appelsiinin kuori, kanelitanko ja neilikat, sipulilohkot sekä kuoritut kastanjat.
  7. Painele aineet melkein nestepinnan alle. Voit tarvita lisää nestettä.
  8. Kuumenna kunnes ruoka alkaa kiehua ja laske sitten lämpötilaa niin että se hautuu hiljalleen kansi auki! Tämä siksi, että nestemäärän on vähennyttävä. Laaja ja leveä kattila ja pannu on parempi kuin kapea ja korkea.

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös