Memmas Knossos Memmas Knossos Memmas Knossos Memmas Knossos
  • Tuotteet & Laatu
  • Reseptit
  • Vinkit
  • Oliiviöljy & Terveys
  • Artikkelit
  • Yhteystiedot
Memmas Knossos Memmas Knossos
  • Tuotteet & Laatu
  • Reseptit
  • Vinkit
  • Oliiviöljy & Terveys
  • Artikkelit
  • Yhteystiedot
kesä 08

KATKARAPURISOTTO

  • kesäkuu 8, 2020

Ainesosat

Katkaravut ja kastike:

✔ n. 1 kg raakoja katkarapuja tai n. 500 g kypsiä kuorittuja
✔ 1 pieni sipuli
✔ 0,5 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 2 dl tomaattimurskaa
✔ 1 tl sokeria
✔ 1-2 tlk rosmariinia
✔ 2 dl valkoviiniä
✔ 1 dl valutettua jogurttia
✔ hyppysellinen kanelia
✔ suolaa ja pippuria
✔ n. 1 dl keitinlientä

Risottoon:

✔ suolaa
✔ tilkka Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 2 l vettä
✔ 4 dl riisiä
✔ 50 g voita

Valmistusohjeet

Katkarapujen kypsentäminen:

  1. Pese raa’at katkaravut mahdollisimman nopeasti, mutta hyvin, jotta ne varmasti ovat puhtaita ja heitä ne sitten kuuman kattilan pohjalle ilman nestettä. Katkaravuista itsestään irtoaa jonkin verran nestettä, mutta älä sekoittele niitä kattilassa vaan huljuttele kattilaa!
  2. Noin viiden minuutin kuluttua kaikki katkaravut ovat kauniin vaaleanpunaisia ja kypsiä.
  3. Siilaa talteen kattilan pohjalle jäänyt vesitilkka.

Valmista risotto:

  1. Keitä litra vettä, jonka joukossa on suolaa ja tilkka oliiviöljyä estämässä riisin paakkuuntumista.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää riisi, sekoita pari kierrosta ja jätä kypsymään rauhassa.
  3. Kun riisi on imenyt suurimman osan vedestä, peitä kattila paksulla pyyhkellä, aseta kansi sen päälle ja anna kypsyä hyvin hiljaisella tulella vielä noin 25 minuuttia.
  4. Sulata toisessa astiassa 50 g voita ja kun se kiehuu, kaada se riisin joukkoon ja sekoita.
  5. Jos haluat, kumoa riisi reiälliseen kakkumuottiin odottamaan.

Valmista kastike:

  1. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä sipuli.
  2. Lisää tomaattimurska, 1-2 tl rosmariinia, tilkka katkarapujen keitinlientä ja sokeri.
  3. Hauduta noin 20 min
  4. Lisää valkoviini, kaneli ja jogurtti ja keitä vielä hiljaisella tulella noin 10 min.

Tarjoile joko niin, että sekä riisi, kastike että katkaravut ovat eri kulhoissa tai sekoita kaikki yhteen tai niin, että riisivuoka kumotaan tarjoilulautaselle ja kostutetaan kastikkeella. Katkaravut, joko kuorineen tai perattuina, asetetaan vuoan keskelle.

 

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Google+
  • LinkedIn
  • E-Mail

Leave a reply Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuotteet & Laatu Reseptit & Vinkit Oliiviöljy & Terveys Yhteystiedot

Maahantuoja: Green Taste Oy

  

Yleiset käyttöehdot

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota parempaa palvelua sinulle. Evästeiden avulla parannamme käyttökokemusta, sivuston toimintaa ja mainonnan osuvuutta. Evästeitä käytetään myös sivuston kävijämäärien seurantaan. Evästeiden käytön pystyt kieltämään muokkaamalla selaimesi asetuksia. Lisätietoja löydät käyttöehdoistamme.HyväksyYleiset käyttöehdot