fbpx

KESÄKURPITSAKIUSAUS

Kesäkurpitsakiusaus

Ainesosat

Uunivuoan halkaisija noin 25 cm
Kuori:
12 filolevyä (1/2 pkt)
✔1/2dl Memmas Knossos oliiviöljyä

Täyte:

✔450g kesäkurpitsoita
450g perunoita
✔noin 450g valkoisia tuorejuustoja, esim. 350g koskenlaskijaa ja 100g sinihomemuruja
✔1 valkosipulin kynsi
piparminttua tuoreena tai kuivattuna
suolaa, pippuria
Memmas Knossos neitsytoliiviöljyä
✔2dl ruokakermaa
2 munaa
✔3/4-1dl jauhoja

Valmistusohjeet

  1. Siivuta kesäkurpitsat noin 1/2cm paksuisiksi siivuiksi
  2. Siivuta perunat hieman ohuemmiksi
  3. Sekoita jauhodesin joukkoon suola, pippuri ja muut kuivat mausteet suuressa vadissa
  4. Lisää siivutetut kesäkurpiutsat ja perunat
  5. Kääntele niin että ainekset jauhottuvat kevyesti
  6. Voitele 25cm vuoka sivellen ohuella kerroksella Memmas Knossos oliiviöljyä
  7. Avaa filopaketti ja ota levykäärö ulos muovistaan, leikkaa koko pino saksilla kahtia ja nosta pinot päällekkäin
  8. Ota yksi levy ja asettele se vuokaan niin että se peittää noin 70% pohjasta, loput valuvat yli reunojen
  9. Voitele levy, mutta älä liikaa, jottei rasvaa tule liikaa
  10. Uusi levy limittäin edellisen päälle niin, että taas noin 70% pohjasta peittyy
  11. Kun pohja on peitossa, voit aloittaa levyjen latomisen: yksi kerrallaan niin, että se mahdollisimman hyvin peittää koko pohjan, sitten voitelu ja uusi levy edellisen päälle lomittain, ja jatka kunnes olet voidellut puolet levyistä.
  12. Levitä sitten jauhotetut viipaleet vuokaan ohuina kerroksina. Kerrosten väliin voit ripotella piparmintun ja juuston.
  13. Loput juustonmurut ripotellaan pinnalle oliiviöljyn ja munakerman kera
  14. Käännä sitten ensimäinen kerros reunan yli menneitä filon kulmia täytteen päälle
  15. Voitele ja käännä uusi kerros kunnes kaikki reunat on käännetty ja voideltu
  16. Levitä sitten loput kahtia leikatuista filolevyistä täytteen päälle voidellen aina jokainen kerros.
  17. Leikkaa saksilla ylimääräiset filoreunat pois tai petaa ne reunoille ja leikkaa saksilla päällimmäisiin kerroksiin annospalojen irroittamista helpottavat urat
  18. Sivele pinnalle ohut kerros oliiviöljyä, jotta saat kauniin paistopinnan
  19. Paista noin 1,5-2 h noin 180-asteessa
  20. Anna jäähtyä ja kiinteytyä 10-15min ennen tarjoilua!

 

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Jaa tämä resepti

Katso myös