fbpx

Ainesosat

✔ rapeaa lehtisalaattia
✔ naattisipulia / ruohosipulia
✔ runsaasti tilliä
✔ muutama verso eruca vesicariaa, rokkaa eli rucolaa eli sinappikaalia, jonka voimakas aromi antaa salaattiin pikantin maun.
✔ Suolaa
✔ Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ punaviinietikkaa/balsamicoa

Valmistusohjeet:

  1. Pese vihreät salaattiainekset hyvin ja kuivata vaikkapa keittiöpyyhkeen sisällä kevyesti painellen.

  2. Kääri lehdet tiukalle rullalle ja leikkaa ne kapeiksi, n.½ sentin levyisiksi suikaleiksi.

  3. Silppua myös sipuli n.½ sentin paloiksi (käytä vain naatit) ja pilko tillit ja rucola samalla tavoin.

  4. Laita salaattiainekset isoon kulhoon, mausta Memmas Knossos-oliiviöljyllä ja viinietikalla sekä suolalla. Tämän salaatin voit hieman ylisuolata, maku vain korostuu!

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös