Ainesosat
✔ rapeaa lehtisalaattia
✔ naattisipulia / ruohosipulia
✔ runsaasti tilliä
✔ muutama verso eruca vesicariaa, rokkaa eli rucolaa eli sinappikaalia, jonka voimakas aromi antaa salaattiin pikantin maun.
✔ Suolaa
✔ Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ punaviinietikkaa/balsamicoa
Valmistusohjeet:
-
Pese vihreät salaattiainekset hyvin ja kuivata vaikkapa keittiöpyyhkeen sisällä kevyesti painellen.
-
Kääri lehdet tiukalle rullalle ja leikkaa ne kapeiksi, n.½ sentin levyisiksi suikaleiksi.
-
Silppua myös sipuli n.½ sentin paloiksi (käytä vain naatit) ja pilko tillit ja rucola samalla tavoin.
-
Laita salaattiainekset isoon kulhoon, mausta Memmas Knossos-oliiviöljyllä ja viinietikalla sekä suolalla. Tämän salaatin voit hieman ylisuolata, maku vain korostuu!
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)