Ainesosat
Perinteinen tapa 4 annosta:
✔ n. 125 g kikherneitä
✔ 1 sipuli hienoksi hakattuna
✔ 0,5 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 1 l vettä
✔ suolaa
✔ valkopippuria
✔ reilusti rosmariinia
Suurus:
✔ 2 rkl vehnäjauhoja
✔ 1 sitruunan mehu
✔ 1 dl vettä
Valmistusohjeet
- Liota kikherneitä yön yli
- Heitä liotusvesi pois ja keitä herneet kypsiksi sipulin kera liemessä, jossa on oliiviöljyä ja jonka maustat valkopippurilla ja suolalla.
- Maku muuttuu olennaisesti, mikäli vähennät öljyn määrää. Kikherne on kypsä silloin kun se haarukalla painaen hajoaa muusiksi.
- Tarkista suolan määrä ja valmista suurus
Suurus:
- Sekoita jauhot sitruunamehun joukkoon ja lisää sen verran vettä, että suurus on juoksevaa.
- Kaada se nauhana kattilaan sekoittaen koko ajan.
- Ripottele joukkoon rosmariini, jonka hierot rikki kämmenien välissä.
- Anna kiehua vielä viisi minuuttia.
- Tarjoile vaalean tuoreen leivän kera. Seuraan sopii paistettu kala ja villivihannekset.
Uusi tapa 2 annosta:
✔ 290 g kypsiä kikherneitä pakkauksesta
✔ 2 dl vettä
✔ 2 rkl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 0,5 sipulia silputtuna
✔ pippuria
✔ (suolaa)
✔ 1 rkl rosmariinia
Suurus:
✔ 1 rkl vehnäjauhoja
✔ 1/4 sitruunan mehu
✔ 2 rkl vettä
Valmista keitto kuten edellä ja kypsennä, kunnes herneet hajoavat, noin 30 min.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)