fbpx

Ainesosat

Perinteinen tapa 4 annosta:

✔ n. 125 g kikherneitä
✔ 1 sipuli hienoksi hakattuna
✔ 0,5 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 1 l vettä
✔ suolaa
✔ valkopippuria
✔ reilusti rosmariinia

Suurus:
✔ 2 rkl vehnäjauhoja
✔ 1 sitruunan mehu
✔ 1 dl vettä

Valmistusohjeet

  1. Liota kikherneitä yön yli
  2. Heitä liotusvesi pois ja keitä herneet kypsiksi sipulin kera liemessä, jossa on oliiviöljyä ja jonka maustat valkopippurilla ja suolalla.
  3. Maku muuttuu olennaisesti, mikäli vähennät öljyn määrää. Kikherne on kypsä silloin kun se haarukalla painaen hajoaa muusiksi.
  4. Tarkista suolan määrä ja valmista suurus

Suurus:

  1. Sekoita jauhot sitruunamehun joukkoon ja lisää sen verran vettä, että suurus on juoksevaa.
  2. Kaada se nauhana kattilaan sekoittaen koko ajan.
  3. Ripottele joukkoon rosmariini, jonka hierot rikki kämmenien välissä.
  4. Anna kiehua vielä viisi minuuttia.
  5. Tarjoile vaalean tuoreen leivän kera. Seuraan sopii paistettu kala ja villivihannekset.

Uusi tapa 2 annosta:

✔ 290 g kypsiä kikherneitä pakkauksesta
✔ 2 dl vettä
✔ 2 rkl Memmas Knossos -oliiviöljyä
✔ 0,5 sipulia silputtuna
✔ pippuria
✔ (suolaa)
✔ 1 rkl rosmariinia

Suurus:
✔ 1 rkl vehnäjauhoja
✔ 1/4 sitruunan mehu
✔ 2 rkl vettä

Valmista keitto kuten edellä ja kypsennä, kunnes herneet hajoavat, noin 30 min.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös