fbpx

KONSTANTINOOPOLIN ARTISOKKAMUHENNOS

koroneiki-oliivi

Tarvitset tuoreita artisokkia (pakastetut ja purkitetutkin kelpaavat), trimmaa ne kunnollaw niin, että jäljelle jää enää vain pohja ja ehkä jokunen rapea lehti. Voit halkaista tuoreen pohjan kahteen tai neljään osaan, purista tai hiero pintoihin sitruunan mehua jotteivät tummu tai upota ne sitruunaveteen kunnes joutuvat pataan.

Ainesosat

✔ n. 250g pakastettuja artisokansydämiä/noin 400g purkitettuja tai kymmenkunta tuoretta artisokansydäntä
✔ 2 jättisipulia suikaleina tai pari nippua viher-/naattisipulia
✔ 700g perunalohkoja
✔ 0,5 kg pakasteherneitä
✔ 2 porkkanaa suikaleina
✔ nippu tilliä
✔ 3 valkosipulin kynttä
✔ vähintään 1 dl Memmas Knossos oliiviöljyä (ei missään tapauksessa voita tai margariinia)
✔ 0,5 dl sitruunamehua
✔ 1-2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Heitä kaikki aineet peräjälkeen painekattilaan
  2. Sekoita jauhot sitruunamehuun ja lisää kattilaan
  3. Lisää vettä noin puoli litraa
  4. Sulje kattilan kansi ja anna kiehua 5 minuuttia
  5. Sammuta levy ja anna paineen laskea
  6. Mikäli käytät purkkiartisokkaa, laita ne mukaan vain viimeiseksi viideksi minuutiksi, muuten ne hajoavat sohjoksi.

 

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös