fbpx

Ainesosat

✔ kilo lammasta lapaa tai paistia tai luisia osia lampaasta
✔ 4 suurta lehtisalaattia tai stamnagathia tai villejä vastaavia, yhteensä noin 1 kg/ pienenpieniä kesäkurpitsoja/artisokanpohjia
✔ 1 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 400 g kevätsipulia
✔ 1 tl minttua
✔ 1 nippu tilliä
✔ suolaa ja pippuria

Suurus:
✔ ½ dl sitruunamehua
✔ 2 munaa

Valmistusohjeet:

  1. Leikkaa lammas pieniksi paloiksi, mutta älä poista luita.

  2. Pese lehtisalaatti hyvin irrota lehdet, anna niiden valua ja leikkaa pariin palaan.

  3. Pese ja silppua sipulit, käytä myös hyvät vihreät osat.

  4. Kuumenna öljy kattilassa ja käristä lihaa vartin verran.

  5. Kun palat ovat ruskistuneet kauniisti, lisää sipuli, pilkottu tilli, minttu, suolaa ja pippuria.

  6. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät, peitä kattila kannella ja hauduta keskilämmöllä kunnes liha on hyvin kypsää ja mureaa.

  7. Valmista muna-sitruunasuurus: Vatkaa munat suuressa kulhossa, lisää sitruunamehu ohuena nauhana koko ajan vatkaten ja ota kattilasta varovasti kauhallinen lientä, jonka senkin tiputat ohuena nauhana koko ajan vatkaten muna seokseen.

  8. Jatka näin kunnes muna-sitruuna-seoksen lämpötila on lähes yhtä korkea kattilassa olevan liemen.

  9. Vedä nyt kattila pois levyltä ja kaada muna-sitruunaseos kiivaasti hämmentäen kattilaan. Älä enää kuumenna, muuten muna juoksettuu.

  10. Jos haluat käyttää pieniä kesäkurpitsoita tai artisokanpohjia, lisätään ne mukaan vain viimeiseksi 20 minuutiksi, muutoin ne hajoavat.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös