fbpx

Ainesosat

✔250 g jauhelihaa
raastettu sipuli
2-3 rkl persiljasilppua
✔1 tl kuivaa minttua
0,5 dl riisiä
1 muna, erota keltuainen valkuaisesta
n. 0,75 dl korppujauhoja
✔0,5 dl vehnäjauhoja


1 l vettä (kasvisliemikuutio)
✔suolaa, valkopippuria
✔0,25 dl Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä
✔n. 1 dl raastettua tomaattia
✔0,5 dl tomaattimurskaa purkista + 0,5 dl vettä tai 0,5 rkl tomaattipyreetä + 0,5 dl vettä
✔ 0,25 dl sirtruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Valmista lihapullataikina jauhelihasta, sipulista, mintusta, persiljasta, suolasta ja valkopippurista
  2. Lisää puolet riisin määrästä (0,25 dl). puolet valkuaisesta ja korppujauhot
  3. Pyöräytä lihapullat kreikkalaisittain pitkulaisiksi ja kieräytä ne vehnäjauhoissa
  4. Keitä kattilassa litra vettä, lisää siihen halutessasi  liemikuutio, tomaatti (murska tai -pyree) ja öljy. Kun kiehuu, sammuta levy.
  5. Laske lihapullat keittoon varovasti kauhalla.
  6. Lisää loput riisistä ja keitä keskilämmöllä noin 40 minuuttia. Jos keität liian voimakkaasti, lihapullat hajoavat
  7. Suurusta halutessasi seuraavasti:
  8. Vispaa kulhossa valkuaisen loppu ja munankeltuainen hyvin rikki
  9. Kaada niiden joukkoon ohuena nauhana sitruunamehu koko ajan vispaten
  10. Ota kauhaan kuumaa keittolientä ja valuta se ohuena norona munasitruunaseokseen koko ajan vispaten
  11. Jatka liemen lisäämistä, kunnes munasitruunaseoksen lämpötila on noussut lähes yhtä kuumaksi kuin kattilass aolevan keiton.
  12. Kaada nyt kulhon sisältö takaisin kattilaan edelleen nauhana varovasti sekoittaen.
  13. Älä anna kiehua, silloin muna varmasti juoksettuu.

Mikäli lämmität keittoa uudelleen seuraavana päivänä, tee se varoen keittämistä.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös