Ainesosat
✔ 200g linssejä
✔ 2-3 porkkanaa paloina/siivuina/tikkuina/raasteena
✔ 1 sipuli pilkottuna tai raastettuna
✔ 1 rkl tomaattipyrettä sekoitettuna lasilliseen vettä tai iso tomaatti raastettuna
✔ 1 dl Memmas Knossos oliiviöljyä
✔ 2-3 valkosipulin kynttä
✔ 2 laakerinlehteä
✔ vettä
✔ suolaa
✔ runsaasti tilliä tai niukasti persiljaa
✔ noin 0,5 dl punaviinietikkaa
Valmistusohjeet
- Huuhdo linssit ja jätä likoamaan noin puoleksi tunniksi
- Keitä linssit lähes kypsiksi vähässä vedessä
- Voit heittää keitinveden pois ja lisätä uuden. Näin saat vatsaystävällisemmän, vähemmän rautaa sisältävän keiton.
- Lisää kattilaan kaikki muut aineet punaviinietikkaa lukuunottamatta
- Lisää vettä jos tarpeen ja hauduta kypsäksi (noin puoli tuntia)
- Tarkista suola
- Jos haluat keittoon terää, lisää viinietikka kattilaan ja anna kiehahtaa. Viinietikan voi korvata sitruunalla. Voit myös lisätä viinietikan vasta lautaselle annokseen (n. 1 rkl/annos)
Keiton kumppaniksi sopii vaikkapa valkosipulilla sivelty leipä, jonka peittona on lehtisalaattia, tomaattia ja fetaa!
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)