fbpx
linssikeitto

Ainesosat

✔ 200g linssejä
✔ 2-3 porkkanaa paloina/siivuina/tikkuina/raasteena
✔ 1 sipuli pilkottuna tai raastettuna
✔ 1 rkl tomaattipyrettä sekoitettuna lasilliseen vettä tai iso tomaatti raastettuna
✔ 1 dl Memmas Knossos oliiviöljyä
✔ 2-3 valkosipulin kynttä
✔ 2 laakerinlehteä
✔ vettä
✔ suolaa
✔ runsaasti tilliä tai niukasti persiljaa
✔ noin 0,5 dl punaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo linssit ja jätä likoamaan noin puoleksi tunniksi
  2. Keitä linssit lähes kypsiksi vähässä vedessä
  3. Voit heittää keitinveden pois ja lisätä uuden. Näin saat vatsaystävällisemmän, vähemmän rautaa sisältävän keiton.
  4. Lisää kattilaan kaikki muut aineet punaviinietikkaa lukuunottamatta
  5. Lisää vettä jos tarpeen ja hauduta kypsäksi (noin puoli tuntia)
  6. Tarkista suola
  7. Jos haluat keittoon terää, lisää viinietikka kattilaan ja anna kiehahtaa. Viinietikan voi korvata sitruunalla. Voit myös lisätä viinietikan vasta lautaselle annokseen (n. 1 rkl/annos)

Keiton kumppaniksi sopii vaikkapa valkosipulilla sivelty leipä, jonka peittona on lehtisalaattia, tomaattia ja fetaa!

 

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös