fbpx
maalaissalaatti

Ainesosat

✔ 4-5 tomaattia
✔ Memmas Knossos oliiviöljyä
✔ 1 (puna)sipuli, pala vihreää paprikaa
✔ 1 pieni kurkku
✔ kourallinen oliiveja
✔ iso kimpale fetaa
✔ kourallinen portulakkaa tai muuta kauden vihreää
✔ mustapippuria tai oreganoa tai tmjamia
✔ punaviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa tomaatit pieniksi lohkoiksi
  2. Kuori ja halkaise kurkku ja pilko se noin puolen sentin paloiksi
  3. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja samoin paprika
  4. Sekoita nämä kaikki tarjoiluastiassa, sirottele joukkoon oliivit, nypi portulakasta lehdykät
  5. Aseta keskelle vatia päällimmäiseksi iso fetakimpale tai murenna feta joukkoon
  6. Kastike voi olla pelkästään oliiviöljyä, öljy-punaviini-etikka-kastike tai öljy-sitruunamehu-kastike

Kreikkalaiset sekoittavat kastikkeen tavallisemmin tarjoiluastiassa ja suhde on isa isa eli yhtä paljon öljyä kuin punaviinietikkaankin. Kun salaatti sitten syödään, on tapana kaapia tuoreella leivällä viimeisetkin kastikkeen rippeet ja fetamurut parempiin suihin. Tämän salaatinkreetalaisessa versiossa on fetan sijasta hapanmizithra-juustoa ja usiein pieniä ohrakorppuja tai murennettuja korpun paloja.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös