Ainesosat
✔ 1 pakkaus fetaa n. 200G
✔ 3-4rkl tai enemmän Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ tulista kuivaa paprikaa sentin pala tai paprikajauhoa ½ tl
✔ 1 rkl kuivaa oreganoa tai timjamia
Valmistusohjeet:
-
Valuta fetasta neste.
-
Pakkaa kaikki ainekset lasipurkkiin tiiviisti niin että feta peittyy oliiviöljyyn ja mausteisiin.
-
Sulje kansi tiukasti. Kuivien mausteiden käyttäminen on varotoimenpide botulismin vaaran karkottamiseksi.
-
Tarjoile päivän parin päästä esim. raakojen vihannesten seurana, tomaattisalaatissa, uuniperunoiden oivana lisänä tai vaikkapa pienten korppujen kera alkupalana. Tästä fetasta saat salaatinkastikkeen rikkomalla fetaa marinadeineen muruiksi.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)