fbpx

Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljy tuotetaan koroneiki-oliiveista

koroneiki-oliivi

Koroneiki-oliivilajia pidetään ”oliivien kuningattarena” Kreikassa ja se on maailman laajuisesti yksi suosituimmista oliiviöljyn valmistukseen käytettävistä oliivilajikkeista sen korkean laadun vuoksi. Hedelmäistä koroneiki-puuta on kasvanut sen ilmastovyöhykkeellä yli 3000 vuoden ajan. Sitä kasvatetaan ja viljellään yksinomaan oliiviöljyn tuotantoon.

Uniikki maku, uniikki ulkonäkö

Vaikka koroneiki-oliivit omaavat pehmeän makuprofiilin oliiviöljyn valmistukseen, oliivit itsessään ovat melko kitkerän maun eivätkä ole hyviä naposteltavaksi. Koroneiki-puuta on kahta eri sävyä; vaalean ja tumman vihreä, ja oliivit vaihtelevat vaalean vihreästä tumman purppuraan. Joissain koroneiki-puissa on sekä vihreitä, että purppuroita oliiveja. Koroneiki-puut ovat jokainen uniikkeja yksilöitään, ja niiden muuttuva ulkomuoto ja väritys tekevät niistä myös näyttävän näköisiä ilmestyksiä.

Palkituimmat oliivit ympäri maailmaa

Koroneiki on yksi palkituimmista oliivipuulajeista Australiassa ja Kaliforniassa, maissa, joissa ei luontaisesti oliivipuita ole. Maailmanlaajuisesti oliiveja on yli 400 eri lajiketta, mutta koroneiki-oliiviöljyn korkean laadun vuoksi se on valikoitunut näidenkin maiden viljelyoliiviksi. Koroneiki-oliiveja pidetään tavallista vaikeampana kasvatettavana oliivien pienen koon vuoksi. Pieni koko aiheuttaa sen, että samaan määrään öljyä tarvitaan enemmän oliiveja kuin tavallisesti. Pieni koko vaikeuttaa myös sadonkorjuuta, mutta siitä saadun laadukkuuden vuoksi sitä käytetään lisänä heikkolaatuisemmissa öljyissä parantamassa sen laatua.

Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyt valmistetaan käsin poimituista, laadukkaimmista koroneiki-oliiveista, ja ne valmistetaan täysin käsityönä Kreetalla. Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyn valitessa tiedät aina mitä saat!

Jaa tämä artikkeli

Katso myös