fbpx

Memmas Knossos Luomu

memmas knossos luomu

Mitä tarkoittaa luomu?

Luomu tarkoittaa tuotannoltaan luonnonmukaista ja luontaista kasvuympäristöä matkivaa tuotantoa. Tämä tarkoittaa, ettei kasvatuksessa käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita, eikä valmiisiin tuotteisiin lisätä keinotekoisia väri- tai makeutusaineita. Tästä syystä, kun tavanomaisesti eri lisäaineita eri tuotteissa on lähes kolmea sataa, ei luomutuotteissa niitä ole sallittu kuin vajaa 30.

Mitä hyötyä on luomusta?

Kuten aiemmin todettu, on tuotteen kaupallisiin ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi väriin ja säilyvyyteen vaikuttavien lisäaineiden määrää rajoitettu runsaasti luomutuotteissa. Suoria hyötyjä luonnonmukaisesti tuotetuista elintarvikkeista verrattaen tavallisiin on vaikea todistaa, sillä kasvien ominaisuuksiin vaikuttaa enemmän lajike, maaperä, viljelyalue, kypsyys ja säätilat, oli sitten kyse luomusta tai tavallisesta kasvatuksesta.

Vuonna 2014 Newcastlen yliopiston tekemässä tutkimuksessa havaittiin luomutuotteiden sisältävän enemmän hyödyllisiä antioksidantteja tavanomaisesti viljeltyihin tuotteisiin verrattuna. Myös torjunta-ainejäämät sekä raskasmetallit ovat pienempinä pitoisuuksina luomutuotteissa. Täysin pitävää tutkimusaineistoa ei olla kuitenkaan pystytty tuottamaan.

Luomu Memmas Knossos

Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä on saatavilla myös luomuversiona, missä öljyyn käytetyt oliivit on kasvatettu ja käsitelty luonnonmukaisin menetelmin. Sekä tavallinen, että luomu Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljy sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat öljyä pysymään käyttökelpoisena pitkään. Kreetalla painetut viimeiset käyttöpäivät ovat aina noin 14kk pullotuksesta ja 18kk sadonkorjuusta.

Jaa tämä artikkeli

Katso myös