fbpx

Ainesosat

✔ n. 1½ lihalientä ✔ 1 dl riisiä ✔ 3 munaa ✔ 1–2 sitruunan mehu ✔ (suolaa) ✔ pippuria

Valmistusohjeet:

  1. Keitä liemi ja liemessä kourallinen riisiä tai pienikuvioista keittopastaa.

  2. Kun ne ovat kypsiä, vispaa munat suuressa kulhossa vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunan mehu tippoina tai ohuena norona vispaten.

  3. Ota kuumaa lientä kauhallinen ja kaada sekin norona koko ajan hämmentäen muna-sitruunan joukkoon.

  4. Lisää samalla tavalla vielä pari kauhallista keittoa suurukseen. Sen jälkeen koko kulhollinen norona kattilaan koko ajan hämmentäen. Älä keitä, sillä silloin keitto juoksettuu.

    Jos haluat keitosta kermaisemman, käytä riisin tai pastan siasta vähän maissijauhoja, jotka sekoitat vesitilkkaan ja kaadat keittoon. Anna hetken kiehahtaa ennen kuin suurustat muna-sitruunalla.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös