Ainesosat
✔ 2 isoa munakoisoa, kaksi isoa tomaattia
✔ 1 sipuli, valkosipulia
✔ persiljaa, basilikaa/oreganoa, mustapippuria
✔ 3 rkl viini etikkaa, 1 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
Valmistusohjeet:
- Grillaa munakoisoja uunissa n. 170-asteen lämmössä noin puoli tuntia kummalakin kyljellä.
- Munakoiso on kypsä alkaessaan luhistua. Anna jäähtyä, kuori ja hakkaa kuutioiksi.
- Pilko tomaatti ja sipuli sekä persilja (myös basilika ja oregano käy) ja valkosipuli, jota saa olla reilusti.mausta viinietikalla, Memmas Knossos-oliiviöljyllä ja suolalla.
- Ripaus mustapippuria kruunaa tahnan.Voit valmistaa tahnan myös tehosekoittimessa seuraavasti: kaada kaikki ainekset viinetikkaa ja öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja hienonna muusiksi. Lisää joukkoon ohuena nauhana vuorotellen 3 rkl punaviinietikkaa ja 1 dl oliiviöljyä.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)