fbpx

OLIIVILEIPÄ PSOMÍ ME ELIÉS

resepti_leiipa

Ainesosat

✔ 5 dl vettä

✔ 50g hiivaa

✔ 2 dl mustia oliiveja, joista kivet on poistettu

✔ 1 dl Memmas Knossos-neitsytoliiviöljyä

✔ 1 tl merisuolaa

✔ 5 rkl hunajaa

✔ n. 1 l hiivaleipäjauhoja

 

Valmistusohjeet

1. Liota hiiva haaleaan veteen. Jos käytössäsi on hapanleivän juurta, lisää taikinaan ensin 1 dl hapanjuurta ja anna juuren herätä vedessä. Lisää sitten vain 25 g hiivaa.

2. Sekoita joukkoon oliiviöljy, merisuola ja pilkotut oliivit sekä hunaja. Alusta jauhot taikinaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi

3. Leivo taikina sämpylöiksi ja aseta sämpylät uunipellille vieri viereen. aseta päälle laakerinlehdet ja anna leivän kohota kaksinkertaiseksi. Paista 250-300 asteisessa uunissa rapeaksi.
(Maarit Cederberg: Vuodenvaihteen juhliin jännittävät oliiviherkut. Koti ja keittiö 1/99)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös