fbpx

Oliiviöljystä luonnonmukainen hoito talven kuivattamalle iholle

oliiviöljy iholle

Talvi kuivattaa

Talvella lämpötilojen suuri vaihteluväli on rankkaa aikaa monelle suomalaiselle. Lämpötilavaihtelu rasittaa ihon lisäksi myös pintaverisuonia. Vaikka iho olisi luonnostaan rasvainen, tarvitsee myöskin se säännöllistä kosteutusta kuivan ihon lisäksi. Kosteusvoiteita ja muita kuivan ihon hoitoon tarkoitettuja kosmetiikkatuotteita on pilvin pimein, mutta mitä jos halutaankin täysin luonnonmukainen hoito ilman keinotekoisia kosteuttajia?

Laadukas oliiviöljy puhdistaa

Laadukasta oliiviöljyä voidaan levittää puhtaalle iholle reilusti, minkä jälkeen öljyn annetaan imeytyä ja lopuksi pyyhitään ylimääräinen pois. Imeytymistä voidaan tehostaa tekemällä iholle kuorinta ihotyypille sopivalla kuorinta-aineella. Ihoöljyihin verrattuna oliiviöljy ei sisällä mitään ihmiselle epäterveellistä ainetta, joten se ei ärsytä herkempääkään ihoa. Ihoöljyt kannattaa pitää poissa ruokavaliosta, mutta oliiviöljy käy molempiin tarkoituksiin täydellisesti!

Kuiviin hiuksiin ja päänahkaan

Levitä öljyä myös hiuksiin ja päänahalle, jolloin kuivat hiukset ja päänahka saa ihanan luonnonmukaisen kosteutuksen. Ylimääräinen hiuksiin jäänyt öljy voidaan pestä normaalisti sampoolla pois.

 

Jaa tämä artikkeli

Katso myös