fbpx

Oliiviöljystä on moneksi!

oliiviöljystä moneksi

Oliiviöljy tunnetaan loistavana ja ennenkaikkea terveellisenä raaka-aineena ruoanlaittoon, mutta mihin kaikkeen muuhun sitä voidaan hyödyntää? Listasimme alle muutaman eri tavan hyödyntää tätä luonnonmukaista ja monikäyttöistä tuotetta!

Pölyjen pyyhkimiseen

Lisäämällä suihkupulloon lämmintä vettä, teelusikallinen oliiviöljyä ja ruokalusikallinen etikkaa, saat luonnonmukaisen pesuaineen kevyeen siivoamiseen. Muuttamalla veden ja öljyn suhteen puolet ja puolet, saadaan myös vaikeampiin tahroihin purevan luonnollisen pesuaineen.

Kiillottaa terästä

Siisti ruostumattomasta teräksestä valmistettu keittiön lavuaari kostuttamalla liina kevyesti öljyllä ja pyyhkimällä pyörivällä liikkeellä. Kiillota pyyhkimisen jälkeen talouspaperilla ja tahrat katoavat ja teräs kiiltää! Kaataa ei öljyä kuitenkaan lavuaariin kannata, sillä öljy tukkii lavuaarin helposti!

Oliiviöljy luonnollisena kosmetiikkatuotteena

Oliiviöljy käy mainiosti hoitoaineeksi hiuksillesi, kun ennen pesua levität öljyn hiusten latvoihin ja annat vaikuttaa 10-60min, minkä jälkeen hiukset pestyäsi latvat ovat entistä paremmassa kunnossa! Oliiviöljyä voidaan käyttää myös kynsinauhaöljynä, yövoiteena tai vaikkapa meikinpoistoaineena!

Pysäyttää aallot

Sitten vähän tiedettä! Oliiviöljy kaadettuna veteen esimerkiksi veneestä, tyynnyttää pienen aallokon muutaman metrin säteellä. Mitenkö? Öljy muodostaa osuessaan veteen yhden molekyylin paksuisen maton veden pinnalle ja öljyn ollessa sitkeämpää koostumukseltaan kuin vesi, estää se tuulen pääsyn veden pintaan ja näin aaltoja ei pääse syntymään. Ennen muinoin öljyä on käytetty tyynnyttämään myrskyjen aiheuttamaa aallokkoa purjehtiessa! Usko tai älä!

Jaa tämä artikkeli

Katso myös