✔ 2 dl mannaryynejä
✔ 2 dl sokeria
✔ 2 dl saksanpähkinöitä
✔ 5 munaa
✔ 1 sitruunan kuori
✔ ¼ dl rakia tai konjakkia
Kakun kostuke:
✔ 2 dl sokeria
✔ 4 dl vettä
✔ 1 sitruunanmehu
✔ pinnalle pähkinärouhetta tai pähkinänpuolikkaita
Valmistusohjeet:
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
- Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi puolen sokerin kera.
- Yhdistä vaahdot ja lisää muut aineet nipeasti sekoittaen.
- Levitä taikina voidellulle reunalliselle uunipannulle tai uunivuokaan ja paista keskilämpöisessä uunissa noin tunti.
- Ota kakku uunista, anna jäähtyä pannulla ja ½ tunnin kuluttua lisää jäähtynyt kostuke, jonka olet keittänyt sokerista, vedestä ja sitruunanmehusta.
- Kun kostuke on imeytynyt, leikkaa kakku neliöiksi ja aseta kunkin neliön pinnalle pähkinänpuolikas tai pähkinärouhetta.