fbpx

Ainesosat

✔ n. 2dl friteerattuja perunoita yhtä annosta kohden
✔ 2-3 munaa/annos
✔ 1 rkl vettä
✔ suolaa ja valkopippuria
✔ reilusti Memmas Knossos – oliiviöljyä paistamiseen, ainakin sentin kerros!

Valmistusohjeet:

  1. Tähän tarvitaan tähteeksi jääneitä ranskalaisia, jotka kuitenkin kuumennetaan nopeasti.

  2. Munat vispataan vesitilkan kanssa vaahdoksi, mausteeksi suolaa ja pippuria.

  3. Oliiviöljy kuumennetaan ”hiljenemisvaiheeseen”.

  4. Kaada munaseos pannulle. Munakas alkaa heti kuplia ja kohota.

  5. Lisää päälle kuumat perunat ja sammuta levy.

  6. Liikuttele varovasti pannua, jossa munakas kypsyy ja lapioi reunoilta lusikalla kuumaa öljyä munakkaan pinnalle, jotta myös pinta paistuu hyvin.

  7. Kun munakas on kypsä, nosta se pois pannulta ja anna hetken valua.

  8. Tarjoile vaikka tomaattisalaatin ja paksun fetakimpaleen kera. Pinnalle voit ripotella juustoraastetta. Kun tarjoilet mezeenä, leikkaa munakas ohuiksi viipaleiksi. Välimeren alueen paksun ja hyvin kohonneen munakkaan salaisuus ei ole aineissa, vaan paistotavassa: runsaassa kuumassa öljyssä kaasuliekillä!

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös