fbpx

Ainesosat

✔ n. 800 g kuorineen keitettyjä perunoita
✔ suolaa ja pippuria
✔ 3-5 tomaattia
✔ 1-2 sipulia tai 5-6 kevätsipulia
✔ portulakkaa tai kirpeitä villivihanneksia
✔ kourallinen oliiveja
✔ (kaprista)
✔ tilliä, persiljaa tai molempia
✔ sitruunamehua tai viinietikkaa tai balsamicoa
✔ 1 dl Memmas Knossos -oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi suolavedessä
  2. Valuta ja kuori perunat kuumana, revi tai leikkaa kuutioiksi
  3. Kaada kuumien perunapalojen päälle reilusti öljyä
  4. Hierrä pippuria myllystä ja sekoita
  5. Lisää kuutioidut tomaatit, sipuli suikaleina sekä revitty portulakka ja kapris
  6. Pilko pinnalle vielä tilliä tai persiljaa
  7. Lisää oliiveja maun mukaan ja balsamicoa. Sekoita

Salaatista saa tuhdimman jos joukkoon lisää 4 keitettyä kananmunaa lohkoina. Anna keltuaisten saostaa kastike kulhon pohjalla.

 

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös