fbpx

PERUNOITA JA KESÄKURPITSAA ETANOILLA TAI ILMAN

kesäkurpitsa pata

✔ n. 500 g kuorittuja perunoita lohkoina
✔ n. 500 g trimmatuja pieniä kesäkurpitsoita kokonaisina tai isoina lohkoina
✔ 1 ½ dl oliiviöljyä
✔ 2 tomaattia raastettuna (tai vastaava määrä purkki murskaa)
✔ 1 iso sipuli pilkottuna, 2-5 valkosipulin kynttä
✔ (noin 100-200 g esikeitettyjä etanoita)
✔ suolaa ja valkopippuria

  1. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää raastettu tomaatti.
  2. Keitä kunnes tomaatti emulgoituu öljyn kanssa.
  3. Lisää lohkotut perunat sekä kupillinen vettä.
  4. Suolaa ja pippuroi.
  5. Hauduta kannen alla noin 25 minuuttia kunnes perunat ovat puolikypsiä, lisää kupillinen vettä, kesäkurpitsat (ja etanat).
  6. Sekoita.
  7. Hauduta 20 minuuttia lisää, kunnes kesäkurpitsatkin ovat kypsyneet, mutta varo rikkomasta niitä. Kattilan mallista riippuen vettä voidaan tarvita enemmän, tulos ei kuitenkaan saa olla keitto vaan ”pataruoka”, jossa pohjalla on saostunut kastike.
  8. Jos käytät isoja kesäkurpitsoita kokonaisina, tee niihin keskelle ristiviilto niin että veitsi menee läpi, mutta pysyvät ehjinä.
  9. Pujota sisälle valkosipulin kynsi.
  10. Tarjoile tuoreen leivän kera.

Jaa tämä resepti

Katso myös