Ainesosat
✔ punajuuria (naatteineen, jos mahdollista)
✔ suolaa keitinveteen
Kastikkeeseen:
✔ Memmas Knossos – oliiviöljyä, sitruunanmehua ja valkosipulinkynsiä
Valmistusohjeet:
- Leikkaa naatit irti juurista.
- Pese juuret oikein hyvin ja keitä kypsiksi suolavedessä.
- Juurien kypsyessä käsittele naatit seuraavasti: poista kaikki kuivuneet, kuihtuneet, mustuneet, vialliset tai muuten epämääräisen näköiset osat, leikkaa lehtien yläpäästä pois ylimmäiset 60%.
- Salaattiin käytetään aivan pienet lehdet kokonaan, isoista vain rapea alaosa sekä lehtiruodit ja varret, kun juuret ovat kypsyneet, poista ne kattilasta, lisää vettä ja kun se kiehuu, hyvin pestyt naatit.
- Keitä naatit kypsiksi ja valuta oikein hyvin.
- Kuori ja pilko juuret, pätki naatit vielä noin 3 sentin paloiksi ja asettele kaikki aineet kulhoon.
- Kaada päälle sitruunamehua, oliiviöljyä ja runsaasti pilkottua valkosipulia.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)