fbpx
memmas knossos resepti

Ainesosat

✔ punajuuria (naatteineen, jos mahdollista)
✔ suolaa keitinveteen

Kastikkeeseen:
✔ Memmas Knossos – oliiviöljyä, sitruunanmehua ja valkosipulinkynsiä

Valmistusohjeet:

  1. Leikkaa naatit irti juurista.
  2. Pese juuret oikein hyvin ja keitä kypsiksi suolavedessä.
  3. Juurien kypsyessä käsittele naatit seuraavasti: poista kaikki kuivuneet, kuihtuneet, mustuneet, vialliset tai muuten epämääräisen näköiset osat, leikkaa lehtien yläpäästä pois ylimmäiset 60%.
  4. Salaattiin käytetään aivan pienet lehdet kokonaan, isoista vain rapea alaosa sekä lehtiruodit ja varret, kun juuret ovat kypsyneet, poista ne kattilasta, lisää vettä ja kun se kiehuu, hyvin pestyt naatit.
  5. Keitä naatit kypsiksi ja valuta oikein hyvin.
  6. Kuori ja pilko juuret, pätki naatit vielä noin 3 sentin paloiksi ja asettele kaikki aineet kulhoon.
  7. Kaada päälle sitruunamehua, oliiviöljyä ja runsaasti pilkottua valkosipulia.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös