fbpx
purjoperunat

Ainesosat

✔ 600g purjoa tai villipurjoa noin 5 sentin pätkinä
✔ 500g perunaa lohkoina
✔ 1-2 isoa tomaattia raastettuna
✔ 0,5 tl sokeria
✔ 1 tlk kanelia
✔ suolaa
✔ noin puoli litraa vettä
✔ 0,5 dl Memmas Knossos oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Laita pestyt ja paloitellut purjot kattilaan miedolle lämmölle ja anna kuumentua noin 10-15 min kunnes niistä alkaa neste irrota, ne lakastuvat, eivätkä enää makaa pohjaan kiinni tarttuneina.
  2. Raasta tomaatit, kuori ja lohko perunat.
  3. Lisää tomaattiraaste, sokeri, kaneli, vesi ja öljy.
  4. Kun muhennos kiehuu, lisää perunalohkot ja suola.
  5. Hauduta, kunnes perunat ovat kypsyneet hyvin.
  6. Älä sekoittele paljoa, etteivät purjot hajoa palasiksi kattilan pohjalle.
  7. Kruunaa ruoka hyppysellisellä kanelia!

 

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös