fbpx

PYHÄN DIMITRIN SELLERIPOSSU

Ainesosat

✔ 1 kg luutonta porsasta noin 3 x 3 sentin paloina
✔ 1 kg lehtiselleriä tai varsiselleriä
✔ pari isohkoa sipulia hienoksi hakattuna
✔ ½ dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 1 dl sitruunanmehua sekä suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet:

  1. Puhdista sellerinvarret hyvin leikkaa ne noin viiden sentin paloiksi. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä ja siivilöi.

  2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä hienoksi hakattu sipuli.

  3. Lisää lihapalat ja käristä niitä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kauniin värisiä, noin kymmenen minuuttia.

  4. Lisää noin 2 ½ dl vettä ja anna kypsyä hiljaisella lämmöllä vajaa tunti, lisää sellerinvarret, suola, pippuri ja jatka hauduttamista vielä noin ½ tuntia.

  5. Älä sekoittele aineita kattilassa, vaan huljuttele mieluummin kattilaa aina välillä estääksesi pohjaan palamisen.

  6. Lisää nestettä, jos tuntuu että kattilan pohjalla on vain öljyä jäljellä.

  7. Aivan lopuksi pitäisi kaiken veden kuitenkin olla haihtunutta, ja lihan sekä sellerin kypsää. Purista tällöin joukkoon sitruunanmehu ja tarjoile.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös