Ainesosat
✔ 1 kg luutonta porsasta noin 3 x 3 sentin paloina
✔ 1 kg lehtiselleriä tai varsiselleriä
✔ pari isohkoa sipulia hienoksi hakattuna
✔ ½ dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 1 dl sitruunanmehua sekä suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet:
-
Puhdista sellerinvarret hyvin leikkaa ne noin viiden sentin paloiksi. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä ja siivilöi.
-
Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä hienoksi hakattu sipuli.
-
Lisää lihapalat ja käristä niitä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kauniin värisiä, noin kymmenen minuuttia.
-
Lisää noin 2 ½ dl vettä ja anna kypsyä hiljaisella lämmöllä vajaa tunti, lisää sellerinvarret, suola, pippuri ja jatka hauduttamista vielä noin ½ tuntia.
-
Älä sekoittele aineita kattilassa, vaan huljuttele mieluummin kattilaa aina välillä estääksesi pohjaan palamisen.
-
Lisää nestettä, jos tuntuu että kattilan pohjalla on vain öljyä jäljellä.
-
Aivan lopuksi pitäisi kaiken veden kuitenkin olla haihtunutta, ja lihan sekä sellerin kypsää. Purista tällöin joukkoon sitruunanmehu ja tarjoile.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)