fbpx

PYHÄN FANURIOKSEN APPELSIINIKAKKU

Ainesosat

✔ 1,25 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 2 dl sokeria
✔ 2,5 dl appelsiinimehua (noin 3 appelsiinia)
✔ 1 tl soodaa
✔ 3 appelsiinin raastettu kuori
✔ 1 tl kanelia
✔ 1 tl neilikkaa
✔ 2 tl vanilja sokeria
✔ 1 dl saksanpähkinöitä rouheena
✔ 1 dl omenahilloa tai yksiomena raastettuna
✔ 1 tl leivinjauhetta
✔ 2 dl rusinoita
✔ 400–500 g jauhoja vehnäjauhoja

Valmistusohjeet:

  1. Raasta appelsiinit ja purista niistä mehu. Mittaa se.

  2. Ellei koossa ole ihan täyttä määrää, älä hätäile, laita vähemmän jauhoja tai sekoita vaikka vettä mehuun.

  3. Lisää sooda mehuun. Se kuohuu paljon, joten valitse iso astia.

  4. Mittaa omenahillo tai pilko omena pieniksi paloiksi tai raasta se hyvin.

  5. Muserra saksan pähkinät karkeasi rouheeksi elleivät ne jo ole.

  6. Aja sokeria ja oliiviöljyä sekaisin, vaikka sauvasekoittimella kolmisen minuuttia. Se ei vaahtoa, mutta sokeri liukenee jonkin verran. Jos ei ole sauvasekoitinta, käytä vaikka puuhaarukkaa ja anna niiden liota jonkin aikaa.

  7. Sekoita öljy mehu-soodaan, lisää mausteet, sekoita, jotta maut aukeavat.

  8. Lisää omena ja rusinat sekä pähkinä ja appelsiininkuori.

  9. Lisää jauhoja, kunnes saat juuri ja juuri juoksevan massan. Kaada se voideltuun vuokaan. Kreetalla vuoka voidellaan niin, että ensin se öljytään joka kantilta, mutta valuvia öljytippoja ei saa jäädä vuokaan.

  10. Sitten hienoa sokeria niin paljon kun reunoilla pysyy

  11. Taikina ja vuoka kuumaan uuniin noin 180 °C, paistetaan noin 45 min.

  12. Kumoa jäähtynyt kakku. Kreetalainen emäntä peittää kakkunsa lumikinosmaisella pölysokeri määrällä.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös