Ainesosat
✔ 12 isoa lampaan kyljystä tai reittä paloina
✔ ½ dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 12 perunalohkoa tai pikkuperunaa
✔ 3 tomaattia halkaistuna
✔ 2 sipulia renkaina
✔ 150 g keltaista vahvaa juustoa tai fetaa kuutena palana
✔ persiljaa
✔ suolaa, pippuria, oreganoa
✔ paketti valmista filloa (12 taikinalevyä) tai itsetehtyä
✔ ½ dl kuumennettua Memmas Knossos – oliiviöljyä
Valmistusohjeet:
-
Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja ruskista siinä lihat. Siirrä ne syrjään.
-
Paista samalla pannulla perunan lohkoja, tomaatinpaloja ja sipulia noin 10-15 minuuttia.
-
Jos käytät valmiita fillokuoria, avaa täysin sulanut paketti varovasti. Voitele päällimäinen levy kevyesti kuumalla oliiviöljyllä ja siirrä levy syrjään.
-
Nosta sen päälle toinen levy ja voitele sekin.
-
Käännä sen jälkeen levyt kahtia.
-
Käsittele samalla tavalla loput 10 filloa, jotta saat lähes 6 neliömäistä taikinapohjaa.
-
Nosta kunkin fillokuoren yläosaan kuudesosa täytteistä ja pala juustoa.
-
Ripottele päälle suolaa, pippuria ja oreganoa.
-
Paketoi ne tiiviisti kääntämällä reunat sisäänpäin ja asettele paketit harvakseen voidelulle uunipellille.
-
Voitele paketti vielä päältä oliiviöljyllä. Paista runsas tunti keskilämpöisessä uunissa. Jos kääröt alkavat tummua liikaa, peitä ne kevyesti leivinpaperilla tai alumiinilla.
-
Pakettien kera tarjottaviksi sopivat salaatit.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)