fbpx

ROSVOPAISTI KREETALAISITTAIN

Ainesosat

✔ 12 isoa lampaan kyljystä tai reittä paloina
✔ ½ dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 12 perunalohkoa tai pikkuperunaa
✔ 3 tomaattia halkaistuna
✔ 2 sipulia renkaina
✔ 150 g keltaista vahvaa juustoa tai fetaa kuutena palana
✔ persiljaa
✔ suolaa, pippuria, oreganoa
✔ paketti valmista filloa (12 taikinalevyä) tai itsetehtyä
✔ ½ dl kuumennettua Memmas Knossos – oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja ruskista siinä lihat. Siirrä ne syrjään.

  2. Paista samalla pannulla perunan lohkoja, tomaatinpaloja ja sipulia noin 10-15 minuuttia.

  3. Jos käytät valmiita fillokuoria, avaa täysin sulanut paketti varovasti. Voitele päällimäinen levy kevyesti kuumalla oliiviöljyllä ja siirrä levy syrjään.

  4. Nosta sen päälle toinen levy ja voitele sekin.

  5. Käännä sen jälkeen levyt kahtia.

  6. Käsittele samalla tavalla loput 10 filloa, jotta saat lähes 6 neliömäistä taikinapohjaa.

  7. Nosta kunkin fillokuoren yläosaan kuudesosa täytteistä ja pala juustoa.

  8. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja oreganoa.

  9. Paketoi ne tiiviisti kääntämällä reunat sisäänpäin ja asettele paketit harvakseen voidelulle uunipellille.

  10. Voitele paketti vielä päältä oliiviöljyllä. Paista runsas tunti keskilämpöisessä uunissa. Jos kääröt alkavat tummua liikaa, peitä ne kevyesti leivinpaperilla tai alumiinilla.

  11. Pakettien kera tarjottaviksi sopivat salaatit.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös