fbpx
Sfakilainen pita

Tällä reseptillä valmistat neljä kappaletta pitaa!

Ainesosat

✔ 2,5dl vehnäjauhoja
✔ 1 rkl Memmas Knossos-oliiviöljyä
✔ vajaa 1 tl suolaa
✔ noin 1,5 dl vettä
✔ 1,5 dl mizithraa/ricottaa tai valutettua rahkaa
✔ juoksevaa hunajaa tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin täyte. Jos käytät mizithraa tai ricottaa, on se jo sopivan kuivaa, mutta rahkasta pitää saada neste pois. Voit valuttaa rahkan jääkaapissa joko siivilässä tai kahvinsuodattimessa. Suodatinpaperi on hyvä suoja. Voit jakaa rahkan neljään osaan ja pudotella jokaisen omaan suodatinpussiinsa. Puristele kevyesti, että saat heran valumaan. Mikäli pussi menee rikki, voit laittaa päälle toisen suodatinpussin ja jatkaa puristelua, kunnes täyte on riittävän kuivaa.
  2. Valmista taikina kaatamalla kulhoon jauhot sekä suola ja kaada päälle oliiviöljyä
  3. Murusta taikina ja lisää vähitellen vettä. Taikina on valmista, kun siitä saa tehtyä pienen löysän pallon, joka juuri ja juuri irtoaa reunoista.
  4. Jaa pallo neljään osaan ja venyttele ne kämmenellä pyöreähköksi levyksi.
  5. Laita rahkapallo taikinapalan keskelle ja venytä reunat tiiviisti pallon ympärille
  6. Laita palloset jääkaappiin n. 20 min. Näin niiden latistaminen helpottuu, kun ne jähmettyvät.
  7. Latista pallo sen jälkeen varovasti käsissäsi noin kahvilautasen kokoiseksi levyksi tasaisella, jauhotulla alustalla.
  8. Lätyt paistetaan kuumassa öljyttömässä pannussa molemmin puolin käännellen vähän väliä, etteivät ne pääse palamaan.
  9. Tarjoile kuumana ja levitä pinnalle lusikallinen hunajaa.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös