Ainesosat
✔ n. kilo jänistä tai muuta tummaa lihaa n. 5 x 5 cm paloina
✔ 1 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 2 ½ dl tomaattimurskaa
✔ 2 valkosipulinkynttä
✔ 3 laakerinlehteä
✔ pippuria
✔ 1 tl jauhettua neilikkaa tai kuminaa
✔ 1 kanelitanko
✔ suolaa ja pippuria
✔ noin kilo kuorittuja pikkusipuleita kokonaisina tai isoina lohkoina
✔ 2 dl romeiko-viiniä/kuivaa sherryä/punaviiniä tai ½ dl punaviini
✔ etikkaa +1 ½ dl vettä
✔ vettä
Valmistusohjeet:
-
Kuumenna öljy teräskattilassa ja käristä siinä lihapaloja hyvin noin 15 minuuttia.
-
Lisää tomaattimurska ja kaikki mausteet ja anna kiehua noin kymmenen minuuttia, jotta tomaatti ja öljy emulgoituvat.
-
Lisää lasillinen vettä ja anna hautua hiljalleen, kunnes haarukka menee hyvin lihapalan läpi.
-
Pidä samalla kuitenkin huolta ettei neste kokonaan haihdu ja lisää sitä kerrallaan vain pieniä määriä.
-
Lisää sipulit ja viini tai etikka sekä vettä sen verran, että sipulit ovat puolittain nesteessä.
-
Hauduta, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja pidä huolta siitä, että myös neste on haihtunut.
-
Tuloksena ei saa ola vetinen keitto vaan paksu sipuli höystö! Ja sitten syömään!
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)