fbpx

Ainesosat

✔ n. kilo jänistä tai muuta tummaa lihaa n. 5 x 5 cm paloina
✔ 1 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 2 ½ dl tomaattimurskaa
✔ 2 valkosipulinkynttä
✔ 3 laakerinlehteä
✔ pippuria
✔ 1 tl jauhettua neilikkaa tai kuminaa
✔ 1 kanelitanko
✔ suolaa ja pippuria
✔ noin kilo kuorittuja pikkusipuleita kokonaisina tai isoina lohkoina
✔ 2 dl romeiko-viiniä/kuivaa sherryä/punaviiniä tai ½ dl punaviini
✔ etikkaa +1 ½ dl vettä
✔ vettä

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna öljy teräskattilassa ja käristä siinä lihapaloja hyvin noin 15 minuuttia.

  2. Lisää tomaattimurska ja kaikki mausteet ja anna kiehua noin kymmenen minuuttia, jotta tomaatti ja öljy emulgoituvat.

  3. Lisää lasillinen vettä ja anna hautua hiljalleen, kunnes haarukka menee hyvin lihapalan läpi.

  4. Pidä samalla kuitenkin huolta ettei neste kokonaan haihdu ja lisää sitä kerrallaan vain pieniä määriä.

  5. Lisää sipulit ja viini tai etikka sekä vettä sen verran, että sipulit ovat puolittain nesteessä.

  6. Hauduta, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja pidä huolta siitä, että myös neste on haihtunut.

  7. Tuloksena ei saa ola vetinen keitto vaan paksu sipuli höystö! Ja sitten syömään!

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös