fbpx

Ainesosat

0,5dl korppujauhoja
0,25dl vettä
2 valkosipulin kynttä
1 munankeltuainen
n. 350g jauhelihaa lampaasta/naudasta/possusta
1tl hienonnettua juustokuminaa tai korianteria
suolaa
pippuria
0,5dl Memmas Knossos oliiviöljyä paistamiseen

Kastikkeeseen:

n.250g tomaattimurskaa
1 silpottu sipuli
paistamisesta ylijäänyt öljy (+ 2rkl lisää)
0,5tl sokeria
suolaa ja pippuria
(kupillinen vihreitä oliiveja)

Valmistusohjeet

  1. Kosteuta korppujauhot vedellä ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia
  2. Hienonna valkosipuli. Sekoita yhteen jauheliha, korppujauhot, valkosipuli, muna ja mausteet
  3. Vaivaa jonkin aikaa vaikkapa monitoimikoneessa
  4. Muotoile taikinasta pitkulaisia mantelinmuotoisia lihapullia ja paista ne kypsiksi
  5. Ota lihapullat pannulta pois ja lisää 2 rkl öljyä (jos on tarpeen), sipulin silppu, tomaattimurska, vähän suolaa, pippuria ja hiukan sokeria
  6. Sekoittele ja anna hautua puoli tuntia.
  7. Lisää lihapullat ja viisi minuuttia myöhemmin vihreät oliivit, jos niitä haluat ja hauduta vielä viitisen minuuttia
  8. Tarjoa kuumana riisin, spagetin tai perunoiden kera.

Uunissa: Paista pullat pienellä syvällä uunipannulla 200c noin puoli tuntia. Keitä sillä aikaa kastikeaineet ja lisää uunipannulle 10 minuutiksi hautumaan.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös