Ainesosat
✔0,5dl korppujauhoja
✔0,25dl vettä
✔2 valkosipulin kynttä
✔1 munankeltuainen
✔n. 350g jauhelihaa lampaasta/naudasta/possusta
✔1tl hienonnettua juustokuminaa tai korianteria
✔suolaa
✔pippuria
✔0,5dl Memmas Knossos oliiviöljyä paistamiseen
Kastikkeeseen:
✔n.250g tomaattimurskaa
✔1 silpottu sipuli
✔paistamisesta ylijäänyt öljy (+ 2rkl lisää)
✔0,5tl sokeria
✔suolaa ja pippuria
✔(kupillinen vihreitä oliiveja)
Valmistusohjeet
- Kosteuta korppujauhot vedellä ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia
- Hienonna valkosipuli. Sekoita yhteen jauheliha, korppujauhot, valkosipuli, muna ja mausteet
- Vaivaa jonkin aikaa vaikkapa monitoimikoneessa
- Muotoile taikinasta pitkulaisia mantelinmuotoisia lihapullia ja paista ne kypsiksi
- Ota lihapullat pannulta pois ja lisää 2 rkl öljyä (jos on tarpeen), sipulin silppu, tomaattimurska, vähän suolaa, pippuria ja hiukan sokeria
- Sekoittele ja anna hautua puoli tuntia.
- Lisää lihapullat ja viisi minuuttia myöhemmin vihreät oliivit, jos niitä haluat ja hauduta vielä viitisen minuuttia
- Tarjoa kuumana riisin, spagetin tai perunoiden kera.
Uunissa: Paista pullat pienellä syvällä uunipannulla 200c noin puoli tuntia. Keitä sillä aikaa kastikeaineet ja lisää uunipannulle 10 minuutiksi hautumaan.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)