fbpx

SUURUSTETTU KALAKEITTO

Ainesosat

✔ n. 1–1½ kg tuoretta tai pakastettua keittämiseen sopivaa kalaa (suomustettuna ja perattuna)
✔ 1 rkl suolaa
✔ 2 laakerinlehteä
✔ muutama kokonainen maustepippuri
✔ 2 sipulia
✔ 2–3 lehtisellerin vartta tai pala varsi- tai juuriselleriä
✔ 1 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ n. 2 ½ l vettä
✔ n. 2d l riisiä (jos et suurusta, voit käyttää myös pieniä vermicellejä tai vastaavia)

Suurus:
✔ 2 munaa
✔ 1–2 sitruunan mehu

Valmistusohjeet:

  1. Keitä liemi öljystä, vedestä, mausteista sekä vihanneksista ja juureksista.
  2. Kun ne ovat lähes kypsiä, lisää peratut ja suomustetut kalat (lävikössä tai sideharsopussissa) ja anna niiden kypsyä noin 15–20 minuuttia.
  3. Poista kala ja asettele se tarjoiluvadille, nosta vihannekset ja juurekset sen kylkeen tai toiseen astiaan.
  4. Siivilöi liemi, lisää vettä, jos tarpeen ja keitä liemessä riisi tai pasta (n. 20 min.).
  5. Voit suurustaa keiton muna-sitruunalla.
  6. Kata pöytään keittolautaset. Kukin ottaa vadilta lautaselleen kalaa ja vihanneksia ja päälle lientä.

    (Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä artikkeli

Katso myös