fbpx

TARAMOSALÁTA – MÄTITAHNA

Ainesosat

50-70gr taramapasta/mätiä tai tuoretta mätiä
2dl Memmas Knossos oliiviöljyä
1-2 sitruunan mehu
1 sipuli hienoksi hakattuna tai raastettuna
1-2 keitettyä perunaa
leivänsydän n. 0,5 kg vaaleasta vehnäleivästä
vettä tai 2dl viiniä
2rkl jogurttia

Valmistusohjeet

  1. Kylvetä taramakimpaletta vedessä, jotta liika suola irtoaa. Joudut kokeilemaan ennen kuin löydät oman vahvuutesi.
  2. Murskaa ensin tarama kulhon pohjalle, lisää siihen sipuli voimakkaasti sekoittaen, sitten pieninä erinä pilkottua perunaa ja leivänsydäntä, joka on liotettu vedessä/viinissä ja puristettu kuivaksi. Myös vedessä turvotettuja korppujauhoja voi käyttää, mutta vesi pitää puristaa pois
  3. Notkeuta tahna oliiviöljyllä ja sitruunamehulla kaatamalla niitä vuorotellen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  4. Kun maku alkaa olla nautittava, lisää ruokalusikallinen tai pari paksua jogurttia ja niin on herkku valmis.

Taramapasta säilyy kuukausia jääkaapissa omassa suolassaan lasipurkissa, jonka pinnalla on sentin kerros oliiviöljyä ja jonka kansi on tiukasti kiinni.
Tähän reseptiin kelpaa myös tuore kalanmäti, jolloin siis lisätään suolaa.

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain.)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös