fbpx
tuorejuustopiirainen

Kuoritaikina:

✔ 1 dl Memmas Knossos – oliiviöljyä
✔ 1 dl voita
✔ 1 dl maitoa
✔ ½ dl sokeria
✔ ½ tl leivinjauhetta
✔ 1tl sitruunanmehua
✔ n. 500g jauhoja

Täyte:

✔ n. 650 g valutettua rahkaa/ricottaa tai mizithraa
✔ 2 munaa
✔ 1 dl sokeria
✔ 1 rkl kuivattua minttua
✔ 1 tl kanelia

Voiteluun:

✔ 1 muna

Pinalle:

✔ kanelia

  1. Sekoita leivinjauhe sitruunanmehuun, kaada se taikinakulhoon muiden nesteiden kanssa, lisää sokeri ja jauhot vähitellen. Taikinan tulee valmiina olla käsistä irtoavaa.
  2. Anna seistä tunnin, pari.
  3. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  4. Kauli taikinasta levy, josta otat torttumuotilla pyöreitä kakkusia, aseta kunkin keskelle lusikallinen rahkatäytettä ja rypytä reunat kuten karjalanpiirakoissa.
  5. Voitele pinnat munalla ja sirottele rahkan päälle kanelia.
  6. Paista keskilämpöisessä uunissa, kunnes piirakat ovat kullankeltaisia.

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös