fbpx

Ainesosat

✔ Iso lahna tai kuha, puhdistettuna väh. 1kg
✔ 1 sitruuna
✔ 700g lohkottuja perunoita
✔ 2 ylikypsää tomaattia
✔ 1 iso siivutettu sipuli
✔ muutama sellerinvarsi tai nippu persiljaa
✔1-2 valkosipulin kynttä
✔ Memmas Knossos extra-neitsytoliiviöljyä
✔ suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Perkaa kala, suomusta mutta älä poista päätä
  2. Hankaa pintaan sitruunanmehua
  3. Suolaa ja pippuroi kala ja voitele öljyllä sisältä ja ulkoa
  4. Aseta kala uunipannulle
  5. Pehmennä sipulia öljytilkassa ja käytä siitä osa kalan täytteeksi
  6. Lado perunalohkot pannulle ja muutama sellerinvarsi joko kokonaisena tai pilkottuna tai persilja pilkottuna valkosipulipaloina
  7. Poista tomaateista kanta ja siivuta ne ja asettele pannulle kalan päälle ja viereen.
  8. Ripottele perunoiden ja tomaattien päälle hieman suolaa ja valkopippuria.
  9. Lisää pannulle 1 dl Memmas Knossos oliiviöljyä ja sen verran vettä, että kala makaa puolittain nesteessä.
  10. Paista kalaa noin 1,5-2 tuntia 200-asteisessa uunissa kunnes kala on saanut kauniin värin ja myös perunat ovat kypsyneet

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Katso myös