fbpx
valkopapukeitto

Ainesosat

✔ 250g valkoisia papuja, esiliotetaan ainakin yön yli
✔ 1-2 sipulia hienonnettuna
✔ 2 dl Memmas Knossos oliiviöljyä
✔ n. 300g raastettua tomaattia tai n. 200g tomaattimurskaa
✔ (2 porkkanaa ohuina siivuina)
✔ 2 varsisellerin vartta (tai pala juuriselleriä)
✔ (pieni kuivattu paprika)
✔ suolaa
✔ valkopippuria
✔ vettä

Valmistusohjeet

  1. Liota papuja ainakin yön yli
  2. Heitä liotusvesi pois ja keitä kypsiksi noin 2-4 tuntia
  3. Lisää vettä ja kaikki muut keittoainekset, anna kypsyä vielä noin 40 minuuttia
  4. Ennen tarjoilua poista tulinen paprika
  5. Älä missään nimessä vähennä oliiviöljyn määrää, se vaikuttaa olennaisesti keiton makuun!!

(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)

Jaa tämä resepti

Katso myös