fbpx

Varo väärennöksiä!

tunnista oikea oliiviöljy

Oliiviöljyjä löytyy markkinoilta pilvin pimein, eikä laatuvaihtelultakaan pystytä tästä syystä välttymään. On kuitenkin olemassa useita tapoja erottaa väärennökset aidosta laadukkaasta extra-neitsytoliiviöljystä!

Väri kertoo

Laadukas oliiviöljy on väriltään vaihtelevasti tummanvihreästä kullankeltaiseen. Väriin vaikuttaa siihen käytetyt oliivit sekä niiden poimimisaika, mutta läpinäkyvää ei laadukas oliiviöljy ole koskaan!

 

Etiketti ja pullo

Laadukasta oliiviöljyä etsiessä kannattaa ensimmäisenä etsiä termejä extra-neitsyt- tai vähintään neitsytoliiviöljy. Myös päivämäärät pullossa kertovat öljyn tuoreudesta, joten on syytä tietää, että öljyt säilyvät puristamisesta noin 1,5-2 vuotta. Laadukkaiden öljyjen alkuperä pystytään usein painamaan myös etikettiin tarkasti. Paras pullo laadukkaalle oliiviöljylle on tumma lasipullo.

 

Maku on paras todiste

Laatu on helpoiten tunnistettavissa öljyn mausta. Maku on karvas, pisteliäs, mutta ennen kaikkea miellyttävä. Makua ei toki kaupassa pääse useinkaan testaamaan, mutta makua ei pystytä huijaamaan. Varsinkin öljyihin vihkiytynyt henkilö tunnistaa laadukkaan öljyn viimeistään mausta.

Jaa tämä artikkeli

Katso myös