Tällä reseptillä valmistat aterian neljälle.
Ainesosat
✔ 4 kyljystä
✔ 2-4 rkl Memmas Knossos-oliiviöljyä
✔ Suolaa
✔ Valkopippuria
✔ 1 rkl oreganoa
✔ 4 dl romeiko-viiniä tai kuivaa sherryä/punaviiniä
Valmistusohjeet
- Paista kyljykset kypsiksi paistinpannulla oliiviöljyssä
- Suolaa ja pippuroi ne molemmin puolin vasta kun ne ovat kypsiä
- Aseta kaikki kyljykset yhtä aikaa pannulle, ripottele pinnalle oreganoa ja kaada kyljysten päälle viini
- Peitä kannella ja anna muhia hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia
- Tarjoile riisin, uuniperunoiden tai friteerattujen perunoiden kera ja kaada kyljysten päälle pannun pohjalle paksuuntunutta kastiketta.
(Resepti on poimittu Merja Tuominen-Gialitaki kirjasta Kreetalainen keittokirja – Terveen elämän avain. Kuva on kuvituskuva)